NieuwsDe voordelen van een regenton

De WoonAdviesGroep (WAG) Duurzaam wonen van de Huurdersvereniging Veenvesters (HVVV) heeft een manier gezocht voor huurders om aan te kunnen haken bij de Actie Regenton van gemeente Veenendaal. Veenvesters heeft besloten hieraan mee te werken door voor de aanschaf van een regenton een vergoeding van maximaal € 50 te geven. Heeft je regenton minder dan € 50 gekost, dan krijg je het hele aanschafbedrag terug. Er is voor 200 regentonnen een vergoeding beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van een regenton? We noemen er een paar:

  • het is gratis water!
  • er zit veel minder kalk in regenwater dan in drinkwater, dus je krijgt geen witte vlekken op je planten. En regenwater is voedzamer voor de planten!
  • regenwater wordt via de regenpijp afgevoerd in het riool. Bij grote stortbuien kan het riool al dat water niet aan en stromen vaak putten over. Als meer mensen een regenton hebben, dan wordt de wateroverlast minder onder het motto ‘alle beetjes helpen’
  • de prijs van drinkwater is dit jaar al flink omhoog gegaan, onder andere door de gestegen kosten van energie, materialen en grondstoffen. Deskundigen verwachten dat de prijzen zullen blijven stijgen. Dus hoe minder drinkwater u gebruikt, hoe voordeliger.

Denkt u nu: ‘ik wil ook een regenton’ Klik dan hier  en vervolgens op ‘Regentonactie 2023’. Daar ziet u hoe u bij gemeente Veenendaal een gratis vulautomaat kunt krijgen én een aannemer die gratis de regenton komt installeren.

Vervolgens leest u HIER hoe u bij Veenvesters de vergoeding (tot maximaal € 50) kunt aanvragen.

Deel dit bericht