Duurzaamheidsmarkt 9 oktober

NieuwsDuurzaamheidsmarkt 9 oktober

Nu de gasprijzen hard stijgen, is het nog belangrijker om uw energieverbruik naar beneden te brengen. Als huurder zult u niet snel investeren in isolatiemaatregelen zoals HR++ dubbel glas. Wat kunt u dan wel doen? Kom op zaterdag 9 oktober naar de Duurzaamheidsmarkt in het gemeentehuis. De Huurdersvereniging van Patrimonium Woonservice (HVPV) heeft een folder voor u klaar liggen met tips om minder energie te verbruiken.

Snel terugverdiend: ledlampen
Wat wel een kleine investering vraagt, maar zichzelf ook erg snel terugverdient, is het vervangen van gloeilampen door ledlampen. Deze kosten tegenwoordig nog maar een paar euro en ze gebruiken maar een fractie aan energie vergeleken met de gloeilamp met dezelfde lichtopbrengst.

Eén graadje lager
’s Avonds de verwarming terugdraaien naar 15 graden – het liefst een uur vóórdat u naar bed gaat – levert ook een leuke besparing op. Veel mensen hebben vaste gewoontes, zoals ’s morgens vroeg de verwarming meteen op 20 graden (of hoger) zetten. Probeer eens een tijdje of het ’s morgens één graadje lager kan. Als het aan het eind van de middag kouder wordt, dan zet u de verwarming een graadje hoger. Zo blijft het wel comfortabel, maar verbruikt u beduidend minder gas. Het zijn maar een paar voorbeelden van wat u zelf kunt doen om uw energieverbruik – en daarmee de kosten – naar beneden te brengen.

Leuke prijzen winnen bij Patrimonium
Kom vooral 9 oktober naar het gemeentehuis om ideeën op te doen. En heeft u een goede tip of gaat u de uitdaging aan om aantoonbaar energie te besparen? Doe dan meet aan de Challenges van Patrimonium Woonservice. Kijk voor meer informatie op www.patrimonium.nl/beste-idee en op www.patrimonium.nl/energiebesparing

Wilt u medehuurders helpen?
Om zoveel mogelijk huurders te helpen met hun energiebesparing zoekt de HVPV mensen die opgeleid willen worden tot Energiecoach. Daarbij gaat het niet zozeer om de techniek, maar vooral om het op een prettige manier verstrekken van informatie. Huurders hoeven bijvoorbeeld niet te weten hoe een warmtepomp werkt, maar wel hoe ze zelf invloed hebben op hun energieverbruik. Dat is vaak een kwestie van nieuwe gewoontes aanleren die besparing opleveren, zonder in te leveren op comfort.

Goodiebag
Lijkt het u leuk om medehuurders hierbij te helpen? Kom dan 9 oktober naar de HVPV-kraam in het gemeentehuis. Wie een afspraak maakt voor meer informatie over het werk van de Energiecoach, krijgt een goodiebag cadeau met energiebesparende artikelen. De Duurzaamheidsmarkt is geopend van 11 tot 15 uur en de toegang is gratis. Wilt u sowieso meer weten over het werk van de Energiecoach? Neem dan contact op met het secretariaat en mail naar voorzitter@hvpv.info. Dan maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek om u van alles uit te leggen en uw vragen te beantwoorden.

Deel dit bericht