Gratis plant voor uw tegels!

NieuwsGratis plant voor uw tegels!

Stoeptegel eruit, gratis plant naar keuze erin en de tegel gratis afvoeren: sommige dingen zijn mooi én waar! Veenendaal doet mee aan het NK Tegelwippen en we staan als gemeente nu op de derde plaats. Hoe gaaf zou het zijn als we eerste worden!

En dan hebben we het niet alleen over de eer, want het betekent dat uw eigen leefomgeving steeds groener wordt en dat het regenwater beter weg kan. Iedereen merkt dat de buien steeds heftiger worden en dat het riool dat allemaal niet aankan. Door tegels te verwijderen kan het regenwater rechtstreeks de grond in zakken en ontstaat minder wateroverlast. Maar er zijn meer voordelen: tegels reflecteren ook de warmte, waardoor op een stenen tuin in de zomer hittestress ontstaat. Door meer grijs in te ruilen voor groen, ontstaat ook wat meer verkoeling. En planten zijn goed voor de biodiversiteit.

Allemaal goede redenen dus om één of meer tegels te wippen en leuke planten te poten en daarom ondersteunen we deze actie als HVPV van harte!

Dus was u al van plan om wat grijs te vervangen door groen? De gemeente gaat u hierbij helpen! Op zaterdag 31 juli en zaterdag 18 september kunt u kosteloos tuintegels- en klinkers afvoeren. Er komen containers te staan waar u deze kwijt kunt, zodat u niet naar de afvalverwerking hoeft. De locaties worden nog bekend gemaakt op DuurzaamVeenendaal.nl U krijgt er op 31 juli en 18 september een waardebon voor tuinplanten voor terug! Vergeet vooral niet om vóór en ná het tegelwippen foto’s te maken en u aan te melden op NK-tegelwippen.nl !

Deel dit bericht