NieuwsRepair Café 20 oktober en 3 november

Eén van de deelenems aan de Informatiemarkt op 12 oktober is het Repair Café Veenendaal. In plaats van uw kapotte spullen of kleding weg te gooien, kunt u hier vragen of zij het kunnen repareren of vermaken.

In Buurthuis ’t Turfke aan de Zonnebloemstraat 1 staan iedere 3de vrijdag van de maand vrijwilligers van 13.30 – 16.30 uur gereed om kapotte spullen die u van huis hebt meegenomen te repareren. Wat kunt u zoal laten repareren? Naast de stofzuiger en het koffiezetapparaat zijn er nog diverse reparaties mogelijk, van een elektrische lamp tot een oude radio en van kinderspeelgoed tot het inkorten van een broek.

Tijdens het repareren worden tips en adviezen over het apparaat gegeven. De reparatie is gratis, eventueel kosten voor nieuwe materialen moeten worden vergoed. Voor bezoekers die moeten wachten is er een leestafel aanwezig. Gastvrouwen staan klaar om de bezoeker te ontvangen.

Extra reparatiedag 3 november
In samenwerking met Veenendaal4Fair krijgt het Repair Café de kans om eenmalig een middag extra te repareren in de etalage van 0318Duurzaam in de Passage 24. Op 3 november komen diverse reparateurs en gastvrouwen bijeen om te repareren. Deze kans is mogelijk gemaakt door Veenendaal4Fair die het Thema Slimmer en Zuiniger met materialen organiseert in oktober en november 2023.

U bent van harte welkom om op vrijdagmiddag 3 november langs te komen in het Trefpunt, de Passage 24, voor een praatje of een reparatie. Repair Café Veenendaal staat ook in de agenda van de Duurzaamheidskrant, die op 25 oktober uitkomt.

Door repareren te promoten, wil Repair Café Veenendaal bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Het Repair Café is ook bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen.

Deel dit bericht